iPad

IPad ja QR-koodi Olympialaisissa

Posted on: July 31st, 2012 by kari No Comments

Olen omassa blogissani muutamaan otteeseen puhunut QR-koodista (esim. tämä on aika syvälle menevä tarina aiheesta). Kuvaan parhaillaan Lontoon Olympialaisia ja täällä sitä on alkanut näkyä yhä enenevässä määrin.

 

Medialle annetaan kisojen aluksi muutama olennainen opus: ohjelmat, kuljetukset ja valokuvaajien käsikirja. Kokonaispituus toista tuhatta sivua ja paino toista kiloa.

 

 

 

 

Mutta: nyt huomasin, että sekä mediaoppaan että valokuvaajien oppaan takakannesta löytyy QR-koodi. Ne skannaten ei tarvitse kantaa mukanaa tuota raskasta kirjanivaskaa, vaan olennainen tieto kulkee mukana iPadilla (tai puhelimessa). Aukeaa sähköisenä kirjana vaikka iBooks ohjelmalla.

 

App Storesta kun lataa jonkun sopivan qr-ohjelman (vaikka Scan), niin oheisen kuvan skannaten näkee miten meillä hommat täällä toimii.

 

Mielenkiintoinen yksityiskohta oli myös, että Canonin huoltopisteen pöytään oli teipattu kokoelma koodeja, joista pystyy lataamaan viimeisimmän mallin  (EOS 1D-X) tarkennusoppaan omalle padille. Ko. kamera on aikamoinen tietokone ja sen tarkennusjärjestelmän ymmärtäminen (ja hyödyntäminen) helpottuu huomattavasti kun on ko. manuaali koko ajan mukana kameralaukussa.

 

 

 

Seuraavat kesäkisat ovat Rio de Janeirossa neljän vuoden päästä. Veikkaan: iPad-pohjaiset (tms.) julkaisut ovat silloin syrjäyttäneet paperin.

 

Olin mukana 2002 Salt Lake Cityn kisoissa. Siitä on vain kymmenen vuotta. Siellä käytettiin vielä filmiä täysin digitaalisen kuvan rinnalla.

 

Muistaako joku vielä filmiaikaa? Ja kaipaako sitä muista kuin nostalgiasyistä?

Leave a Reply