iPad

IPad kahviloihin

Posted on: September 1st, 2012 by kari No Comments

Juttelin puoli vuotta sitten tutun kahvilayrittäjän kanssa Porvoossa. Hän kyseli jotain työstäni, nyökäten kassan edessä myynnissä olevia iltapäivälehtiä kohden.  Kerroin mielipiteenäni, että näitä lehtiä ei enää muutaman vuoden päästä ole.

Hän ei hätkähtänytkään. "No, me otamme siinä vaiheessa sitten kymmenkunta iPadia tänne asiakkaiden lainattavaksi, tulee samalla enemmän valikoimaakin sisällölle. Ja eiväthän noi nyt niin paljon maksa".

Tänään pysähdyin kahville toiseen Porvoolaiseen kahvilaan (tämä Coffee House -ketjun omistama). "Haluatko lainata iPadia ja lukea vaikka päivän lehdet?" tyttö kysyi kassalla iloisesti hymyillen.

Henkilötodistuksen pantiksi jättämällä heiltä sai iPadin, johon oli valmiiksi ladattu päivän lehdet. "Pysyvät paljon siistimpänäkin", tyttö jatkoi.

Ei, en kirjoita tätä siksi, että pyrkisin epätoivoisesti todistamaan, että ennustukseni paperin väistymisestä on nopeampaa kuin ihmiset arvaavatkaan. Vaan positiivisessa mielessä: näin käytettynä iPadeilla on uskomattomat tilausmarkkinat myös sisällön suhteen. Ja näinä aikoina tämä jos mikä on hyvä uutinen sisällöntuottajille.

Ja se tuhannen euron kysymys: kuka osaa sellaista sisältöä tehdä?

Leave a Reply