iPad

Koulutusta ja kursseja

Posted on: May 14th, 2014 by kari No Comments

tanskaKulunut kevät on ollut todella kiireinen, olen opettanut useampia kursseja sekä Lahden Muotoiluinstituutissa että Aalto ARTSissa.  Samoin muutamia yksittäisiä lyhyempiä presentaatioita eri tahoilla, viimeisenä nyt muutama päivä sitten Tanskassa Nordic Freelance 2014 tapahtumassa (oheinen kuva).

 

 

norjaKesäkuun alussa edessä vielä Norjassa, jossa kahden tunnin keynote aiheesta "Disruption and Multimedia".

Jos Frekdrikstad kuullostaa kaukaiselta, niin ensi viikolla (Keskiviikko 21.5) FIMAGE järjestää   tilaisuuden, jossa käsittelen samaa aihetta.

Aikomuksenani puhua - ja keskustella - siitä, mitä on multimedia, mitä se pitää sisällään?  Mitä sen tekeminen vaatii? Mitä välineitä, mitä taitoja?  Miettiä, onko  sille markkinoita ja/tai tuleeko sille markkinoita meillä Suomessa? Mitä muualla maailmassa tehdään/tapahtuu tällä saralla? Ajattelin myös käsitellä sitä, mihin journalismi on menossa ja  mitkä ovat sen keinot (visuaalisuuden näkökulmasta) tulevaisuudessa? Olisiko multimedia yksi ratkaisuista tässä median murroksessa? Ja lopuksi: keksimmekö yhdessä jonkun paremman nimen kun ympäripyöreä "multimedia"?

Tilaisuuteen on rajattu osallistujamäärä ja se on maksullinen. Lisätietoja FIMAGEN sivulla.

Multimediakurssi syksyllä 2014 - haku NYT

Syksyllä (syys-lokakuu 2014) järjestämme (JOKES)  erittäin kattavan ja mielestäni mielenkiintoisen multimediaworkshopin.

Kokonaisuuteen kuuluu kaksi täyttä viikonloppua majoituksineen. Ensimmäisenä viikonloppuna käsittelemme teoriaa (mm. kuvaaminen, äänittäminen, dramaturgia) ja mukana on erittäin hyvä kattaus alan osaamista luennoitsijoiden muodossa - ja tämän lisäksi teemme harjoituksia. Ensimmäisen viikonlopun jälkeen on kaksi viikkoa tuotantoaikaa, jonka jälkeen kokoonnumme editoimaan materiaalin kokonaisuudeksi - näillä näkymin teemme sekä verkko- että iPad version.

Jos olet ammattikuvaaja ja antanut KOPIOSTO-valtakirjasi Journalistiliittoon, voit hakea mukaan JOKESin stipendillä. Mukaan otetaan 12 oppilasta hakemuksien ja työnäytteiden perusteella. Osallistujilta edellytetään lehtikuvaustaitoa (sekä teoriassa, että käytännössä), sillä emme voi aloittaa sillä mikä on aukko, herkkyys ja nopeus... Kurssi  ei ole vain kuvaajille, vaan sopii myös toimittajille/graafikoille, jotka osaavat lehtikuvaamisen perusteet.

Sen sijaan äänittämisessä, videossa tai editoinnissa ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta. Leikkaamme FCX:lla ja koneet/ohjelmat ovat kurssin puolesta. Osallistujilta edellytetään omaa kameraa (ainakin suurimmalla osalla osallistujista) ja sen käytön tuntemusta.

Uskon, että tästä tulee ehkä mielenkiintoisin, mitä tällä saralla on Suomessa toistaiseksi tehty ja odotan sitä innolla. Olen itse hakenut oppini mm. MediaStormin workshopeista ja yritän  soveltaa nyt ensimmäistä kertaa oppimaani tässä laajuudessa.

Kursille haetaan JOKESin apurahajärjestelmää käyttäen, ja HUOM: DEADLINE ON PERJANTAI 16.5 eli tätä kirjoittaessani ylihuomenna.

Vastuuopettajana olen tietysti jäävi, mutta uskoisin, että siitä tulee hieno kokemus. Kannattaa oikeasti hakea - NYT!

Tässä linkki apurahajärjestelmään. Lisätietoja myös JOKESin sivulla.

combo-lahti

(Kuvat yllä LAMK:n VK2 videokurssilta 2014)

 

 

Leave a Reply