Koulutus

Koulutusta ja työpajoja luvassa.

Posted on: February 4th, 2015 by kari No Comments

työhuone 2015Alkanut vuosi on ollut muutoksia täynnä, päällimmäisenä niistä uudet toimitilat Porvoon Taidetehtaalla. Omat tilat ovat todella toimivat ja lisäksi meillä on yhteiskäytössä neuvottelu- ja luokkahuoneet, keittiö, alakerrassa kaksi ravintolaa ja kaupungin parasta cappucinoa tekevä kahvila. Extrabonuksena talosta löytyy kolmen salin leffateatteri, josta voimme halutessamme vuokrata tilaa mm. screening-tarkoituksiin.

Opetus- ja kurssitoimita tuntuu vievän enemmän ja enemmän aikaa ja kalenteri alkaa hiljalleen täyttyä.

Allekirjoittanut jatkaa Aalto Yliopistossa ja Lahden Muotoiluinstituutissa, jossa nyt kevään aikana minulla on kolme eri kurssia.

JOKESille tekemämme multimediakurssi uusitaan tänä vuonna - aikataulut ovat vielä lopullista varmistusta vaille - mutta alustavasti olemme varanneet 25-27 syyskuuta viikonlopun ja 16-18 lokakuuta viikonlopun. Edelliseen kurssiin lisäyksenä tähän tulee vielä yksi tai kaksi päivää täällä meidän tiloissamme. Varmistamme ajat ja paikat vähän myöhemmin ja kerromme hakumenettelystä. Osallistumisen ehtona on Journalistiliiton jäsenyys.

Jonkinlaisen käsityksen tämäntyyppisestä  kurssikokonaisuudesta saa tästä tekemästämme koosteesta.

Muitakin vastaavia (video/digitaalinen julkaisu/multimedia) kursseja on tulossa, mutta kerromme niistä lisää ajankohtien varmistuessa. Tyypillisisesti tällaiselle kurssille osallistuakseen täytyy kuulua siihen järjestöön/organisaatioon, joka kurssin tilaa.

New York

Brooklyn marketKaksi mielenkiintoista kurssia on kuitenkin luvassa, jotka ovat avoinna kaikille. Ensimmäinen on toukokuun alussa (1-5.5)  New Yorkissa pidettävä "Katukuvaus kohtaa multimediakerronan".

Halusin luoda kurssin jossa voimme yhdistää katukuvauksen pitkän perinteen ja modernin digitaalisen kerronnan suomat mahdollisuudet. Ajatuksena on kuvata yhdessä viiden päivän ajan New Yorkissa, päivittäin pitää arviointeja tehdystä työstä ja koostaa kaikesta multimediaalinen kokonaisuus. Käyttää myös ääntä, ehkä lyhyttä videota, gif-animaatiota... mitä ikinä keksimmekin, ja tuottaa kokonaisuudesta sähköinen julkaisu.

Hyvin paljon kurssin sisällöstä muotuotuu oppilaiden toiveiden ja taitotason mukaan, mutta ajatuksena on ainakin teknisellä puolella käydä lävitse Adobe Lightroomin alkeet, sekä äänittäminen ja äänenkäsittelyn perusteet. Mahdollisesti osan osallistujista kanssa touhuta vähän Final Cut X tai Adobe Premieren kanssa ja tarkastella eri julkaisualustoja ja niiden tarjoamia mahdollisuuksia.

Odotan itse tätä innolla ja toivon, että ihmiset löytävät tämän. Mielestäni mitään vastaavaa ei ole aikaisemmin järjestetty. Lisää tietoja järjestäjän sivuilta tai sähköpostitse allekirjoittaneelta.

NewYork-combo

Saarenmaa

BeachToinen hyvä mahdollisuus saada käsitys multimediakerronnan alkeista on heinäkuussa (12-19.7) kun vedän Saarenmaalla "Multimedian perusteet" kurssin. Kurssi sopii sekä harrastelijoille, että ammattilaisille. Käymme lävitse äänittämistä, videokuvausta, leikkausta, valokuvan käyttöä videossa ja yleensäkin niitä mahdollisuuksia, joita valokuvaajalla on käytettävissään jos hän haluaa luoda sisältöjä esim. iPadille tai vastaaville alustoille. Huom: kurssi on alkeet, eli lähtötaso on "valokuvauksen harrastaja/-ammattilainen, joka ei ole työskennellyt äänen tai liikkuvan kuvan kanssa aiemmin". Kiinnostuneille tämä on erittäin hyvä mahdollisuus saada henkisesti ja taidollisesti vähän jalkaa oven väliin ja käsitystä siitä, minkälaista mediaa me teemme tulevaisuudessa.

Kurssi järjestetään Kuresaaressa ja puitteet ovat todella idylliset. Kuten New Yorkin kurssinkin kanssa, lisätietoja järjestäjän sivuilta tai esim. sähköpostitse allekirjoittaneelta.

Saarenmaasta on tulossa hieno kokemus, sillä samaan aikaan siellä opettaa joukko ansioituneita kollegoja: Sami Kero, Tuomas Uusheimo ja Timo Kirves vain muutamia mainitakseni. Kannattaa tutustua muuhunkin kurssitarjontaan.

 

 

Leave a Reply